Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

sâmbătă, 26 iunie 2010

Ce alegem? Rasul clasic sau electric?

Un barbat isi petrece 3000 de ore pe parcursul intregii vietii pentru a se rade. Acest gest cotidian, invatat abia la adolescenta, devine rapid un act senzual si de cautare a unei stari de bine. Si atunci, ce sa aleaga? Rasul clasic sau cel electric?
Despre rasul electric
Anumiti barbati nu suporta rasul clasic, iar altii nu vor suporta niciodata incalzirea provocata de catre aparatul de ras electric. De altfel, modul in care arata pielea nu este mereu aceeasi, de aceea un barbat va fi uneori tolerant la un ras clasic, iar alteori la unul electric.
Rasul electric este in special folosit de care cei cu putin timp la dispozitie, mereu grabiti, mereu pe fuga. Este recomandat celor care au barba deasa si groasa. Spre deosebire de rasul clasic, este preferabil in aceasta situatie sa va radeti inainte de dus, pentru a pastra porii pielii bine inchisi. Tot in aceasta directie, frecati-va usor fata cu o piatra de alaun, un sulfat dublu folosit la creioanele care opresc sangerarea in cazul taierii in timpul rasului.
Categorii de aparate de ras electrice
Aparat de ras electricAparatele de ras cu cap rotativ sunt recomandate pielii sensibile, caci supletea capetelor este inegalata si taie pielea. Nu exista nici un risc de taiere. In acest caz, rasul se face cu miscari circulare. In anii `90 au aparut aparate de ras cu creme, care hidrateaza si protejeaza pielea in timpul rasului.
Aparatele cu sistem de translatie se adreseaza celor care au cu adevarat o barba deasa si un fir de par dur, aspru. Lamele aparatului se misca de jos in sus. De aceea, rasul se face cel mai adesea de jos in sus. In cazul obrajilor. Caci la nivelul gatului, parul poate sa-si schimbe directia si atunci este necesar sa facem miscarea inversa.  Acest model are dezavantajul de a avea lame care pot provoca taieturi sau se pot toci in timp. De aceea trebuie sa aveti grija de ele. Capul aparatului se schimba o data la 18 luni.
Eh, exista insa si barbati pentru care rasul nu este decat suferinta continua. Pielea lor este extrem de sensibila si nu suporta nici un tip de ras. De aceea un aparat de tuns barba este o solutie buna. In fond, inca mai e la moda barba de 3 zile. Unii barbatii sunt extrem de chipesi asa.
Despre rasul clasic
Daca preferati rasul clasic, de mana, atunci  acordati o importanta deosebita notiunii de stare de bine. Lamele aluneca pe pielea voastra fara sa o incalziti. Spuma de ras, onctuoasa, da o senzatie extraordinara de prospetime. Daca va atingeti fata pe timpul zilei, veti simti acea senzatie extraordinara de a fi proaspat ras. Dar va trebuie timp pentru a face acest ritual asa cum trebuie, pentru a nu-l transforma intr-o corvoada. Unii barbati prefera rasul electric in timpul saptamanii si pe cel clasic in week-end.
Doua tipuri de aparate de ras clasice
Cel mai folosit aparat mecanic este cel cu lame duble sau triple intersanjabile. Un altul este format din pamatuf si brici. In acest tip de ras, totul striga a masculinitate. Este ca un vis, acela de a manevra un obiect ata de periculos ca briciul. Caci daca il privim cu usurinta si nepasare, o taietura ne va aduce rapid in realitate. Anumiti barbati, insa, se antreneaza din greu, iar apoi lasa usa de la baie intredeschisa pentru ca iubita sa le admire siguranta si sangele rece. Admiratia doamnelor este un stimulent eficient.
BriciRasul cu un brici, desi la prima vedere un sport plin de pericole, poate sa fie o arma de seductie. Dar sa revenim cu picioarele pe pamant. Pe langa brici, pamatuful este folosita pentru a intinde sapunul pe fata si va izola barba pe apa. Spuma de ras va adera si mai bine de barba, iar acest lucru va insemna o mai buna protectie. Adio, riscuri de taieturi!
Indiferent ce veti alege, un chip proaspat ras, ingrijit este intotdeauna extraordinar de apetisant pentru o femeie. Asa ca incercati sa nu va taiati! Chiar daca starniti induiosare pe moment, taieturile repetate arata neglijenta si nepasare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu