Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

duminică, 27 iunie 2010

Carlos Slim Helu a devenit cel mai bogat om din lume

Carlos Slim Helu, supranumit si regele telecomului, l-a devansat pe Warren Buffett in ultimul clasament Forbes al celor mai bogati oameni de pe planeta, averea sa majorandu-se cu patru miliarde de dolari in ultimul an. Carlos Slim Helu a urcat astfel pe treapta a doua, cu o avere estimata la 53,1 miliarde de dolari, cu 700 milioane de dolari mai mult decat Warren Buffett. Liderul incontestabil al clasamentului de 13 ani este Bill Gates, cu o avere estimata la 56 miliarde de dolari.
Omul de afaceri mexican este insa foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.


“Averea este ca o livada” a declarat Slim Helu intr-un interviu acordat Reuters. “Trebuie sa imparti fructul, nu livada. Ceea ce trebuie sa faci cu livada este sa o cresti, sa reinvestesti pentru a o face mai mare sau sa o dezvolti in alte zone”, a mai spus acesta aparandu-si imperiul financiar. “Saracia nu poate fi rezolvata prin donatii”, a adaugat Slim Helu facand referire la actele filantropice ale lui Bill Gates si Warren Buffett. “Conceptul dupa care ne ghidam este acela al rezolvarii problemelor si a cauzelor acestora, nu a daruirii precum Mos Craciun”, a mai spus acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu