Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

duminică, 27 iunie 2010

De ce telurile noastre in afaceri nu se indeplinesc ?

Daca ai in cont sute de mii de dolari, conduci un Lexus sau ai tot ceea ce ti-ai dorit, sanatate, fericire, atunci acest articol nu prea te poate ajuta.
Acest articol este pentru cei care nu au aceste lucruri si sunt in cautarea unei unei afaceri de succes si nu numai.
Cum puteti sa faceti acesta schimbare ?

In ianuarie milioane de oameni se decid sa duca o viata mai buna ... sa inceapa o afacere, sa-si rotunjeasca veniturile, sa se lase de fumat, sa mai slabeasca putin. Isi fixeaza o gramada de teluri spunand: "anul asta am sa incep propria mea afacere ..." sau "o sa incep sa economisesc niste ani ca sa ..." si lista continua.

Acum, daca ai citit deja articolele mele despre scopuri (teluri), sti ca tot ceea ce trebuie sa faci este sa scrii pe o foaie de hartie telurile tale ... in cazul asta pentru afaceri, dar poti face la fel si in alte domenii.Apoi trebuie sa te decizi si sa detaliezi afacerea ta pas cu pas. Scrie tot ce trebuie sa faci pentru a avea acea afacere profitabila intr-un termen dat de tine.
In final urmeaza pasii in ordine, fara sa sari peste un amanunt ... doar asa poti spune ca ai o afacere.

Este o teorie interesanta cu siguranta. Dar daca nu-ti mentii entuziasmul si concentrarea pentru afacerea ta, poti fii repede absorbit de rutina.De cele mai multe ori este deajuns sa sari peste un detaliu si sa observi apoi ca afacerea ta nu si-a atins scopul... asta cu siguranta duce la frustrare.

De ce doar aceasta teorie nu poate sa te ajute :

1. adesea avem foarte multe teluri pe care ni le propunem.
2. sarim de la un scop la altul, constatand ca nimic nu s-a intamplat.
3. este greu sa ne amintim toate scopurile.
4. entuziasmul se pierde pe parcurs.
5. nu avem destul timp.
6. nu avem indeajuns de multa putere de vointa sa urmam scopurile.

Pentru toate aceste 6 aspecte trebuie sa fii foarte puternic motivat, daca vrei ca afacerea ta sa fie implinita. Trebuie sa existe ceva care sa te impinga mai departe ... dincolo de orice obstacol. Exista un singur lucru indeajuns de puternic pentru a duce la capat afacerea ta ... viziunea.
Trebuie sa-ti scrii scopurile pe o foaie de hartie si apoi sa te vizualizezi realizand acel scop in legatura cu afacerea. Inainte sa ai succes in afaceri trebuie sa te vizualizezi avand acest succes.
Tine minte toate detaliile din viziunea ta si atunci cand observi ca ceva merge mai greu incerca sa te relaxezi 15 minute vizualizand iar afacerea ta de succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu