Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

duminică, 27 iunie 2010

Tipuri de alergii

Strănuti daca ai pisici in jur sau ai mâncărimi de la lână? Verificati lista noastra pentru a vedea  la ce poti fi alergic.
Mai mult de 50 de milioane de americani sunt alergici la ceva – fie ca e polen, alune, sau parul de animale de companie. Alergiile sunt intalnite in orice colt al lumii, nimeni nu poate sa scape de ele. Citind acest articol puteti sa aflaţi care sunt unele dintre cele mai frecvente tipuri de alergii.
Rinita alergica: tumefactie şi inflamaţie a mucoasei nazale, congestie, stranut,  lacrimarea ochilor ai senzatia de mancarime cauzate de o varietate de alergeni,externi si interni.
Sinuzita: o infectie a sinusurilor, uneori legata sau provocata de rinita alergica sau astm. Cu toate acestea, cel putin jumătate din toate sinuzitele cronice nu sunt cauzate de alergii.
Astm: inflamatia plamanilor si a cailor respiratorii si comprimarea tuburilor bronsice, declansata de multi dintre alergeni ca rinita alergica si care duce la respiratie suieratoare, senzatie de constrictie toracica, dificultate in respiratie si tuse.
Alergiile alimentare: simptome cum ar fi eruptii cutanate, varsaturi si diaree, tuse, respiratie suieratoare, edem facial, urticarie si altele, declansate de produse alimentare specifice, la unele persoane. Intolerantele alimentare, cum ar fi intoleranta la lactoza, sunt mai des intalnite, dar ele nu sunt considerate alergii, deoarece acestea nu implica o reactie alergica.
Alergie la intepaturi de albine (alergie la veninul de insecte): una dintre cele mai periculoase reactii alergice, in special pentru oamenii care sunt sever alergici la intepatura de albina. Intepatura provoaca in jur umflaturi si inflamatie si, in cazurile grave, o reactie anafilactica, ce implica intregul corp. Simptomele includ urticarie, umflarea cailor respiratorii, respiratie suieratoare, dificultati de respiratie si inghitire, ritmul pulsului  intensificat si scaderea tensiunii arteriale, care provoaca ameteli.
Alergie la latex:  unele persoane dezvolta o reactie alergica dupa contactul repetat cu latexul, in special cu manusile din latex. Reactia alergica la latex se poate manifesta sub mai multe forme, ca o reactie cutanata minora sau ca o afectiune amenintatoare de viata. De asemenea poate evolua de la o forma usoara la una foarte grava. Simptomele pot include astm, mancarimi si eruptii cutanate, urticarie, lacrimarea ochilor si anafilaxie.
Alergii la droguri: reactie la anumite medicamente, cum ar fi penicilina, sulfamide, droguri,  putand provoca urticarie sau alte simptome, care variaza intr-un interval larg, de la o eruptie cutanata enervanta pana la o reactie ce pune in pericol viata (anafilaxie), cu scaderea tensiunii arteriale si probleme de respiratie.
Alergie de contact: numita de asemenea si dermatita de contact, este o reactie alergica cauzata de contactul direct cu un alergen care produce inflamatia. Apa fierbinte si detergentii sunt cei mai frecventi iritanti. Cauzele comune sunt: contactul cu factori iritanti, precum metalele pretioase sau nichel, acizii sau solventii, inclusiv sapunuri si alte substante chimice industriale, antibiotice si anestezice, cauciuc, parfum sau cosmetice, tesaturi precum lana si  imbracaminte confectionata din astfel de tesaturi.
Eczema: o forma foarte frecventa a dermatitei si, adesea, o afectiune in care de-a lungul vietii oamenii sunt hipersensibili la o gama larga de iritatii ale pielii. Simptomele includ pielea uscata, solzoasa, care apare pe zonele rosii, inflamate si senzatia de arsura.
Conjunctivita alergica: reactia alergica la nivelul mucoasei oculare. Marginile pleoapelor se inrosesc si apare o secretie nu foarte abundenta. Poate fi declansata de substante cum ar fi sampon, produse cosmetice, praf, fum, pene, mucegaiuri, polen, fire de par de animale.
Sensibilitatea chimica: nu este la fel ca o reactie alergica. Este incapacitatea unei persoane afectate de a tolera produsele chimice din mediu, cum ar fi pesticidele, fumul de solventi, contaminanti din aer si altele. Simptomele pot include probleme respiratorii, greata, dureri de cap, oboseala, disfunctie cognitiva, aritmie cardiaca  sau crize convulsive.
Putine persoane nu sufera de absolut nicio alergie. Acestea pot fi periculoase daca nu sunt tinute sub control si adesea cauzeaza disconfort in cele mai nepotrivite momente.
Va invitam sa ne spuneti si voi ce fel de alergii va cauzeaza probleme, ce remedii ati descoperit si poate le-ati testat cu succes pe propria piele si cum ii putem ajuta pe cei care sunt la inceput si au descoperit de curand ca sufera de alergie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu