Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

sâmbătă, 26 iunie 2010

Beneficiile aerobicului

Beneficiile aerobicului


Ni se tot spune zilnic despre importanta aerobicului pentru vietile noastre. Dar cum integram in rutina noastra zilnica si aceasta activitate?
Fara indoiala, aerobicul este in mod special foarte important pentru controlul greutatii. Cercetarile demonstreaza in permanenta ca o activitate fizica regulata, impreuna cu obiceiuri sanatoase in alimentatie, este cea mai eficienta si de real folos pentru a ne controla greutatea corporala.
Indiferent daca dorim sa slabim sau sa ne mentinem greutatea, trebuie sa intelegem rolul important al activitatii fizice si sa o includem in stilul de viata.
Activitatea fizica va ajuta sa va controlati greutatea, utilizand caloriile in exces, care altfel ar fi depozitate ca si grasime. Numarul caloriilor pe care le mancam si le consumam in fiecare zi regleaza greutatea corpului. Tot ce mancati contine calorii si orice am face consuma calorii, inclusiv somnul, respiratia si digestia alimentelor. Orice activitate fizica suplimentara fata de rutina zilnica va folosi calorii suplimentare.
Urmand un program regulat de aerobic, va veti lua un angajament si veti detine controlul, doua atitudini mentale pozitive, care va vor ajuta sa combateti si stresul. Aerobicul relaxeaza muschii tensionati, diminuand astfel si raspunsurile organismului la stress.
Cercetarile medicale au aratat ca o activitate regulata constand in aerobic creste productia de endorfine a organismului.
Cand o activitate consta in aerobic?

Exercitiile de aerobic reprezinta o activitate extinsa, care va faceti sa respirati mai puternic, in timp ce utilizati un numar mare de grupuri de muschi, chiar si mersul la pas. Activitatile de aerobic va ajuta sa intariti inima si sa fie mai eficienta. In prima parte a exercitiilor, corpul vostru foloseste carbohidratii depozitati si acizii grasi circulanti (caramizile moleculelor de grasime) pentru obtinerea energiei.
Aerobicul se refera la orice tip de exercitii care va ajuta sa utilizati oxigenul mai eficient, prin atingerea si mentinerea ritmului tinta al inimii, cel mai sigur numar de batai ale inimii, pe minut, in timpul exercitiilor. Spre exemplu, o femeie de 43 de ani isi scade varsta din 220 si ajunge la 177. Inmultind aceasta valoare cu 60% rezulta ca ritmul sigur este de 106 batai pe minut, obiectivul ei fiind sa ajunga la 141 de batai pe minut, pe masura ce nivelul de pregatire fizica avanseaza.
Sfaturi pentru includerea aerobicului in viata cotidiana

  • Mentineti un ritm de mers confortabil. Spre exemplu, ar trebuie sa fiti capabili sa purtati o conversatie in timp ce mergeti foarte repede. Daca nu va simtiti bine dupa 10 minute de astfel de exercitii, inseamna ca lucrati prea mult.
  • Mariti numarul exercitiilor pe etape, pentru a beneficia de mai multe beneficii, dar de mai putine riscuri. Daca nu ati mai facut exercitii, incepeti cu un mers usor si cresteti gradual timpul si ritmul de mers, pana vi se potriveste perfect.
  • Alegeti activitati care se potrivesc personalitatii voastre si va si distreaza. Spre exemplu, daca va plac jocurile de echipa sau activitatile in grup, alegeti baschetul sau un curs organizat de aerobic. Daca preferati activitatile individuale, alegeti inotul sau mersul pe jos. De asemenea, planificati-va activitatile pentru o perioada a zilei care se potriveste personalitatii voastre. Daca aveti mai multa energie dimineata, planificati-va activitatile pentru a putea fi desfasurate in prima parte a zilei.
  • Planificati un program de exercitii. Pentru a castiga beneficii pentru sanatate este important sa faceti exercitii cat mai regulat posibil. Alternarea activitatilor de aerobic ajuta la mentinerea incantarii si placerii de a practica un sport.
  • Maximizati-va siguranta si confortul. Exista motive intemeiate pentru care exista atat de multe perechi de pantofi de sport in magazinele de azi. Exercitiile precum mersul pe jos sau tenisul necesita un pantof facut diferit fata de cel pentru aerobic sau pentru alergat. De asemenea,  tinuta proprie pentru antrenament si respiratia sunt si ele foarte importante. 
  • Incurajati-va familia si prietenii pentru a va sprijini sau a desfasura impreuna cu voi astfel de activitati. Daca parintii sunt active si copiii au mai multe sanse sa devina activi si sa ramana activi pe parcursul vietii.
  • Provocati-va. Stabiliti-va termene scurte, dar si obiective pe termen lung si sarbatoriti fiecare succes, indiferent cat de mic ar fi.
Indiferent care ar fi scopul vostru, controlul greutatii sau doar sa va simtiti mai sanatosi, a deveni activ fizic este primul pas pe calea cea buna. Profitati de avantajele pentru sanatate pe care le ofera exercitiile fizice regulate si transformati activitatea fizica intr-o parte nelipsita a stilului vostru de viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu