Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

sâmbătă, 26 iunie 2010

Epilatul in randul barbatilor

Da, domnilor, trebuie sa admitem un lucru: exista obiceiul, chiar obligatia, ca doamnele sa se epileze. Dar acest obicei nu este si pentru barbati.
De altfel, barbatii coabiteaza chiar foarte bine cu parul lor, pilozitatea fiind mai degraba un semn de viriliate. In societatea occidentala, barbatul adevarat trebuie sa fie…  paros.
Cu toate acestea, de cativa ani, barbatii devin din ce in ce mai cocheti si gasesc ca pilozitatea lor este cam dizgratioasa. La urma urmei, barbatii din fotografiile din reviste, de pe podiumurile de prezentare sau din piscinile olimpice sunt mai degraba lipsiti de par.
Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt inca tineri si pilozitatea nu este complet dezvoltata. Sau se epileaza discret.
Iar in societatea noastra in care tineretea este regina, este mai bine sa ne asemanam cu acesti Apolo. Atunci, sa lasam barbatii sa se epileze si sa le impartasim stiinta noastra. Desi trebuie sa recunoastem ca exista putine produse de epilat specifice barbatilor.
Aruncati o privire in raioanele supermarketurilor, farmaciilor : nu o sa gasiti mai nimic in ceea ce priveste lupta impotriva parului barbatilor, in afara de arsenalul clasic pentru rasul cotidian.
Dar nu va panicati, produsele de epilare sunt mixte: crema epilatoare sau ceara se pot conjuga atat la feminin, cat si la masculin.
O mica revizie a zonelor ce trebuie epilate si o mica concentrare mentala pentru gasirea unor solutii si veti reusi sa veniti de hac acestor probleme… de acum si masculine. Va stau la dispozitie solutii economice, scumpe, simple sau sofisticate. Trebuie doar sa alegeti.

Crema epilatoare

Vorbim de o crema care se intinde pe zona ce trebuie epilata. Asteptam 2-3 minute, apoi curatam cu apa: parul va fi dizolvat si va disparea.
Veti gasi aceste produse la supermarket si nu va veti goli buzunarul. Aceasta metoda este foarte simpla, nedureroasa si pare ideala. Dar prezinta si unele inconveniente.
In ciuda unei ameliorari destul de recente, mirosul acestor creme nu este dintre cele mai agreabile. In plus, parul va creste destul de repede: in cateva zile, va veti regasi cu vechea problema, poate chiar inrautatita, caci firele de par au prostul obicei sa creasca mai dese, iar in ritmul acesta nu ajungem deloc la efectul scontat.
Aceasta metoda nu poate fi folosita pentru zonele cele mai delicate, cum ar fi fata, caci cremele, chiar daca au la baza principii calmante si hidratante, raman destul de agresive pentru epiderma.
Puteti folosi crema pentru brate, picioare sau sub brat, umeri sau spate. Pentru spate veti avea insa nevoie de ajutor: este imposibil sa va intindeti pe spate singur crema.
O mica remarca: este chiar nevoie sa va epilati bratele si picioarele, in afara de faptul ca exercitati anumite sporturi, precum ciclismul?
In afara unui complex mare privind pilozitatea voastra, parul de pe picioare si brate nu este socant. Atunci profitati de acest privilegiu de a va pastra parul si nu va complicati viata.

Penseta

Iata inca un mijloc economic de a se epila. O gasiti practic peste tot, la supermarket sau farmacie sau o puteti fura de la fete. Dar in acest domeniu al pensetelor, fiecare are preferinte: un varf rotunjit sau ascutit, totul dupa preferinte.
Penseta smulge firul de par cu radacina, ceea ce va asigura aproximativ 3 saptamani de liniste. Cresterea este progresiva si mai ales parul nu mai este atat de des.
Acesta metoda este eficace, dar lunga: trebuie sa va inarmati cu multa rabdare ca sa smulgeti parul fir cu fir. Este bine sa folositi aceasta metoda pentru suprafete mici sau cu par rar.
Atentie: folosirea unei pensete poate sa se dovedeasca extrem de dureroasa, mai ales aproape de muschi. Epilarea nasului va va smulge cateva lacrimi, chiar si la cei mai duri dintre voi.
Pentru a limita dezastrele, trebuie sa intindeti bine pielea inainte de a smulge firele de par. In acelasi timp este bine sa smulgeti parul si nu sa-l rupeti de la radacina, caci risca sa creasca pe sub piele.
Iar daca pielea este fina si delicata, puteti avea surpriza de a vedea aparand mici puncte negre si cosuri extrem de suparatoare. Penseta va poate ajuta in cazul spancenelor, degetelor mainii si picioarelor.

Aparatul de ras

Atentie! Intrati pe un teren minat. Bineinteles, aparatul de ras este practic, putin incomod, economic, nedureros si simplu de folosit. Dar atatea calitati intr-un singur produs ascunde un defect major: cresterea parului este foarte rapida si firul este mai des.
Dar, domnilor, deja stiti asta. Doar va radeti in fiecare zi. Asa ca daca incepeti sa va radeti vreo parte anatomica, stiti ca este inceputul unui lung calvar. Preferati aceasta solutie pentru barba, axile sau ca metoda de urgenta.

Forfecute

Fac parte din familia „practic si economic” si le gasiti in supermarketuri sau farmacii alaturi de pensete. Complet nedureroase – evident, pentru ca firul de par este taiat cat mai aproape de radacina – ele vor fi perfecte pentru a taia parul din urechi, nas, degete, sprancene.
Cu toate acestea, cresterea este destul de rapida si este adevarat ca dupa ceva timp firele de par vor fi un pic mai dese, dar nu ca in cazul aparatului de ras. Aceasta metoda este recomandabila si adoptati-o fara ezitare in cazurile mentionate mai sus.

Epilatoare electrice

Acestea din urma fac parte din arsenalul anti-par al femeilor, chiar daca unele raman complet refractare la aceasta metoda, care, este adevarat, este un pic dureroasa. Aceste epilatoare sunt un fel de aparate de tuns, adaptate pentru epilarea gambelor.
Cele pentru coapse sunt mai delicate, caci pielea este mai fina, operatia fiind mai dureroasa. Cat despre axile, spate sau piept, nici sa nu va ganditi, decat daca aveti o relatie exceptioanal cu durerea.
Pentru o epilare optima, folositi-va epilatorul electric dupa un dus, pentru ca porii sa fie dilatati. Acesta va usura operatia si va limita aparitia micilor puncte rosii. Si da, nu veti scapa de ele, dar acestea vor disparea in cateva ore.
Nu uitati sa va hidratati pielea pentru a alina epiderma agresata. Cresterea firelor de par se va face in aproximativ 3 saptamani si trebuie sa aveti la dispozitie cam o ora pentru o epilare perfecta a ambelor picioare.

Epilarea cu ceara la cosmetica

Aceasta metoda este foarte simpla: mergeti la un salon de cosmetica, cereti o epilare a zonei care trebuie( programati-va daca este necesar), intindeti-va in liniste in timp ce cosmeticiana isi face treaba, platiti si gata. Si nu va veti mai agita timp de o luna.
Dar nu visati cu ochii deschisi. Exista totusi cateva mici inconveniente. In ciuda ingrijirilor celei mai bune cosmeticiene, nu veti scapa de o mica doza de durere, mai mult sau mai putin intensa, in fuctie de zona ce trebuie epilata.
Cu toate acestea durerea este suportabila. Luati ca exemplu femeile care se epileaza din adolescenta fara sa protesteze in vreun fel.
In plus, inainte de a trece pe la cosmeticiana, trebuie sa lasati parul sa creasca. Un minim de 5 mm este necesar si chiar un pic mai mult ar fi ideal pentru o epilare eficace. Iar daca optati pentru aceasta solutie, un mic buget trebuie sa va faceti. Tarifele cosmeticienelor variaza.
La cosmetica puteti alegeti sa fiti epilat cu ceara rece, calduta sau fierbinte. Ceara rece sau calduta este ideala in cazul in care aveti varice. Cu ceara firele de par vor fi smulse si vor creste mai greu.
Epilarea cu ceara este fara indoiala cea mai buna solutie pentru piept, umeri si un spate impecabil si, bineinteles, pentru picioare. Daca nu exista inca saloane de cosmetica special create pentru barbati, exista saloane care ofera servicii si barbatilor, nu numai femelor.
Chiar daca tarifele de epilare specifice barbatilor nu sunt intotdeauna afisate, nu fiti timid di intrati sa intrebati. Cereti informatii. De altfel cosmeticienele nu realizeaza doar epilarea cu ceara, ci va pot pensa sprancenele.
Pentru o prima epilare a acestora este chiar recomandabil sa le pensati, pentru ca astfel consmeticienele va vor realiza o linie a sprancenelor adecvata cu fata voastra. Apoi puteti sa o intretineti voi acasa.

Epilarea cu ceara acasa

Principiul este acelasi ca la cosmetica, cu exceptia faptului ca voi sunteti cosmeticiana. Ideal ar fi sa gasiti o persoana draguta care sa va asiste in aceste momente dure a vietii de barbat cochet.
In plus, va fi indispensabila pentru epilarea spatelui. Iar pentru partile intime, sensibile este bine ca persoana respectiva sa va fie foarte apropiata.
In ciuda ideilor preconcepute, epilarea cu ceara acasa poate fi usoara datorita noilor produse de ceara pe baza de zahar. Astfel ceara nu se lipeste si se curata cu apa, ceea ce evita o gramada de probleme. Au un parfum placut si le gasiti in supermarket.
Alegeti-le sub forma de aplicator roll-on pentru a spune adio problemelor de dozaj al cerii: nu mai aveti nici o scuza ca sa nu va mai epilati. Aceste produse sunt usor de pregatit: incalziti ceara la microunde sau la bain-marie, apoi urmati modul de  folosire si gata.
Chiar si cel mai neindemanatic dintre voi va reusi datorita acestor produse minuni. Daca sunteti tipul kamikaze sau mai experimentat, puteti folosi ceara clasica cu sau fara aplicator.
Un mic truc: cumparati benzi suplimentare sau pastrati-le dupa folosire, daca aveti ceara pe baza de zahar si spalati-le cu apa calda.

Epilarea definitiva

Daca va decideti sa nu mai auziti vorbindu-se despre parul vostru, cel putin pe o anumita zona, atunci meritati o epilare definitiva. Este vorba de distrugerea bulbului firului de par si asta nu e ceva banal.
Dar datorita unei evolutii a diverselor metode de epilare definitiva, acest lucru este posibil. Iar pentru epilare definitiva exista 3 solutii, toate avand in comun un lucru: sunt scumpe. Si avem: epilarea electrica, epilarea cu laser cu lumina pulsata si laser termic.
Iata ca aveti toate coordonatele pentru a deveni un barbat frumos. Dar nu uitati ca noi va iubim asa cum sunteti, paros sau nu, chiar daca suntem uneori rautacioase.
Poate pentru ca suntem putin geloase: voi aveti dreptul sa va pastrati parul fara sa fiti taxati ca omul cavernelor.
Oricum, nu ezitati niciodata sa cereti sfatul unui profesionist care va va ajuta cu cea mai mare placere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu