Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

sâmbătă, 19 iunie 2010

5 avantaje ale trezirii de dimineata

Ce poate fi mai frumos si mai dulce decat sa lenevesti in pat, pe jumatate adormit, gandindu-te ca nu trebuie sa te grabesti nicaieri. Din contra, este atat de greu sa te desprinzi cu forta de perna.

Totusi, trezitul de dimineata are avantajele lui, aducand surprize placute sau neplacute. Haideti sa ne gandim numai la 5 dintre ele.

1. Faceti mai multe

Pentru majoritatea persoanelor dimineata este mult productiva decat seara sau noaptea. Oamenii sunt construiti astfel, iar noaptea, toate procesele din corp incetinesc. Somnul cel mai benefic pentru organism este intre orele 1 si 2 a.m. Daca mergeti la culcare la ora 10 p.m. si va treziti la 5 p.m., o sa profitati de acest somn.

Unii oameni se justifica prin faptul ca timpul lor productiv este tarziu in noapte, in timp ce dimineata productivitatea lor e mult prea scazuta. Procedand astfel, merg in mod regulat la culcare la ore tarzii, prin urmare se si trezesc tarziu.
Atunci cand incearca sa se trezeasca devreme se vaita ca nu se simt in apele lor. Si este foarte adevarat, deoarece organismul este deja setat pe un altfel de comportament.

Pentru a profita de trezirea de dimineata, intai este nevoie sa dezvoltati un obicei: sa va treziti devreme timp de 30 de zile la rand. La inceputul regimului, sa nu credeti ca productivitatea va creste, ci, dimpotriva, va scadea. Dar daca peste o luna comparati sentimentele, veti vedea ca se cunoaste diferenta. Indiferent cat de “nerecuperabila” poate sa fie o persoana, va resimti puterea obiceiului de a se trezi de dimineata. Efectul poate fi vizibil chiar dupa 2 saptamani, dar acestea nu sunt suficiente pentru a dezvolta un obicei, deci este foarte important sa treceti prin acest experiment timp de 30 de zile, fara intrerupere.

De asemenea, luand in considerare ca dimineata este mai eficienta, trezirea la ora 6 a.m. reduce timpul necesar pentru somn si puteti face mult mai multe.

2. Aveti mai mult timp liber

Unele persoane recunosc ca nu doresc sa se trezeasca mai devreme pentru a munci mai mult. Dimpotriva, ar dori sa aiba mai mult timp liber. Totusi, cu cat ora trezirii este mai redusa, timpul liber va fi mai mult, iar cel alocat muncii va ramane acelasi. Puteti decide singuri cum sa va petreceti timpul: pentru prieteni sau familie, dezvoltare, Internet, jocuri, hobby-uri.

3. Munciti cand nimeni nu va deranjeaza

Dimineata este ideala pentru munca. Acum e cazul e sa faceti acele lucruri pe care trebuia sa le faceti de mult, dar nu ati putut, deoarece diverse persoane v-au impiedicat. Aceasta perioada a zilei este foarte buna pentru citit. De asemenea, puteti invata limbi straine. Sau, pur si simplu, sa alocati putin timp doar pentru voi. Desigur, puteti lucra in liniste si seara tarziu sau noaptea, dar in aceasta perioada exista mai multi factori de distragere a atentiei: TV, alte persoane care lucreaza ca si voi, cluburi de noapte, discoteci. In timp ce dimineata linistita inseamna o civilizatie adormita.

4. Dezvoltati-va un obicei sanatos

Dupa trecerea experimentului de 30 de zile veti fi capabili sa va obisnuiti pentru toata viata, dar si sa reveniti la comportamentul de dinainte. Un obicei sanatos este o unealta foarte puternica pentru eficienta. In acelasi timp, un nou obicei sanatos este o metoda foarte buna pentru a va face viata mai interesanta. Cu cel putin o ora in plus la viata cotidiana adaugati cate o ora la restul vietii voastre. Chiar se si spune ca cine se trezeste de dimineata departe ajunge sau ca traieste mai mult. Oare nu este adevarat?

5. Imbunatatirea sanatatii

Indiferent cat de ironic ar suna, trezirile de dimineata va ajuta sa dormiti mai bine. Un somn mai bun – o stare mai buna. In general trezirile de sanatate reprezinta o metoda foarte buna pentru a va imbunatati sanatatea. Chiar daca nu aveti probleme acum, o actualizare a starii de sanatate nu strica niciodata. Asta va va permite sa va mentineti puternici, energici, optimisti si echilibrati din punct de vedere al psihicului.

Daca la tinerete nu acordati suficienta atentie sanatatii voastre, atunci pe la 30 de ani va veti simti batrani si asta e chiar neplacut. Pentru a va pastra sanatatea, sunt suficiente perioade de 15-30 de zile de odihna si relaxare sau 30-40 de minute de 3 ori pe saptamana. Dimineata este perioada perfecta din zi pentru reincarcarea bateriilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu