Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

sâmbătă, 19 iunie 2010

Afaceri imobiliare

Succesul in afaceri imobiliare este rezultatul unei abilitati specifice oricarui om de afaceri de succes. Aceasta abilitate importanta este aceea de a rezolva problemele altora. Poti sa ai tot ce-ti doresti daca ii ajuti pe ceilalti sa obtina ce isi doresc, nimic mai adevarat. Atat in afacerile clasice cat si in afaceri imobiliare , un om de afaceri trebuie sa ofere solutii la problemele clientilor, de aceasta capacitate depinzand succesul sau financiar.


In afaceri imobiliare, pentru a rezolva problemele celor ce vor sa vanda sau sa cumpere o propietate, trebuie in primul rand sa cunosti piata. Exista un numar limitat de nise in afacerile imobiliare:


-apartamanete si garsoniere
-terenuri
-imobile de locuit
-spatii comerciale si alte cateva subdiviziuni ale acestora.


De obicei un investitor in imobiliare se specializeaza pe una din aceste nise de piata si asta pentru a cunoaste toate caracteristicile acelui segment de piata imobiliara. Fiecare cere aptitudini specifice, capacitatea de a gasi cele mai bune afaceri, cautarea de oportunitati imobiliare in zonele defavorizate dar cu potential in viitor, cautarea unor proprietati aflate in prezent intr-o stare proasta dar care renovate isi pot creste valoarea si asa mai departe. De regula un investitor in proprietati imobiliare va cauta acele proprietati care pe viitor ii vor aduce un venit pasiv : apartamente ce pot fi inchiriate, terenuri pe care se pot construi spatii comerciale sau imobile de locuit pe care apoi sa le inchirieze, imobile si terenuri aflate in prezent in zone de periferie dar care sunt in directia de extindere a orasului si asa mai departe.


Se zice ca un intreprinzator de succes care se ocupa de afaceri imobiliare, are de castigat si atunci cand pretul creste si atunci cand pretul scade, ceea ce nu e niciun paradox avand in vedere ca cele mai propice investitii se fac atunci cand piata imobiuliara e in scadere, pretul la terenuri si apartamente fiind mai mic. Totusi nu cumparati doar de dragul pretului ci intotdeauna priviti dincolo de momentul tranzactiei, ganditi-va ce veti face cu acea proprietate si mai ales cum o puteti transforma intr-o sursa permanenta de venit pasiv.


Piata e plina de oportunitati de afaceri imobiliare, tot ce aveti nevoie sunt aptitudinile specifice investitorilor in imobiliare si sursele de finantare, dar despre acestea intr-un articol viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu