Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

sâmbătă, 19 iunie 2010

Sa intelegem metodele contraceptive

In ultima perioada, inclusiv la noi in tara, in cabinete si farmacii, au aparut tot mai multe tipuri de contraceptive. Apoi, fiecare tip poate proveni de la mai multe firme. Cu atatea optiuni, poate fi dificil sa intelegi care este metoda contraceptiva potrivita pentru tine.

Cea mai buna abordare pentru a alege metoda contraceptiva este cercetarea fiecaruia dintre cele existente, acest lucru incluzand si ascultarea sugestiilor si sfaturilor prietenilor, familiei si mai ales doctorilor.

Pasul 1

Majoritatea metodelor contraceptive contine o serie de hormoni care vor schimba echilibrul hormonal al organismului vostru. Daca nu sunteti de acord cu acest lucru sau apartenenta voastra religioasa nu va permite sa utilizati contraceptia, puteti152360121_685aa880ae_m recurge la metoda “calendarului”. Aceasta presupune insemnarea ciclurilor menstruale si periodicitatea acestora pe un calendar si evitarea actului sexual in zilele fertile. Aceasta metoda poate fi dificila si riscanta, mai ales in cazul persoanelor cu ciclu neregulat.

Pasul 2

Prezervativele. Sunt foarte eficiente daca sunt folosite in mod corect si impreuna cu o alta metoda contraceptiva, de genul spermicidelor. Exista riscul ruperii prezervativului, ceea ce ar duce si la o sarcina. Totusi, cea de-a doua bariera ar reduce si acest risc. Daca prezervativele nu distrug echilibrul hormonal al femeilor, ele pot fi totusi deranjante pentru unele cupluri.

Pasul 3

Pilulele contraceptive sunt foarte populare. Exista multe marci si fiecare are avantajele si dezavantajele sale. Unele pilule chiar ajuta la curatarea tenului, in timp ce altele va pot deregla ciclul. Efectele secundare sunt in principiu aceleasi, dar cercetati-le pentru a fi constiente si pentru a sti la ce sa va asteptati inainte sa incepeti sa le folositi.

1428798138_d4cb2567c8_mPasul 4

Injectia, administrata de ginecolog. Injectia este simpla si usor de utilizat, trebuie doar sa tineti minte sa faceti una la fiecare 3 luni. Efectele secundare sunt similare cu cele ale pilulelor, desi multe femei se plang mai mult de cresterea in greutate in cazul injectiei decat in cazul pilulelor. Daca nu sunteti perseverente in administrarea injectiilor, puteti ramane insarcinate.

Pasul 5

Inelul. Noul inel este introdus in vagin o data pe luna pentru 3 saptamani. Beneficiile sunt asemanatoare cu ale pilulei, dar pentru ca inelul elibereaza o doza mica de hormoni la intervale regulate, variatiile nivelului hormonilor sunt diminuate. Inelul este foarte eficient, daca este folosit conform indicatiilor.

Pasul 6

Diafragma sau prezervativul intern. O metoda ce poate tine intre 5 si 10 ani, in functie de marca. Trebuie introdusa si scoasa de catre medicul ginecolog. Este extrem de eficient in prevenirea sarcinilor. Nu trebuie sa tii minte sa iei pastila, sa schimbi inelul sau sa mergi la injectie. Introducerea prezervativului intern poate fi foarte dureroasa pentru unele femei si nu se recomanda celor care nu au nascut natural, putand cauza dureri foarte mari. Efectele secundare sunt similare cu ale tuturor metodelor bazate pe hormon. Exista riscul ca diafragma sau prezervativul intern sa cada sau sa se piarda, desi aceste situatii sunt foarte rare.

Pasul 7

3283051169_01644e0e34_mIntrebati prietenii si familia ce va recomanda. Puteti afla astfel numeroasele beneficii, dar si efecte secundare ale metodelor contraceptive. Veti primi raspunsuri directe si sincere de la oameni in care aveti incredere. Puteti sa cautati si singure pe internet ce presupune fiecare optiune si sa decideti care credeti ca este cea mai buna pentru voi. Neaparat discutati si cu medicul vostru, deoarece anumite conditii de sanatate pot cauza alte efecte secundare, riscante pentru sanatatea voastra.

Metodele contraceptive sunt binevenite, mai ales in cazul persoanelor tinere, care nu sunt pregatite pentru o sarcina neasteptata, sau pentru persoanele care au probleme de sanatate si nu isi permit sa ramana insarcinate, cel putin fara acordul si consultul amanuntit al unui medic specialist.

Importante sunt si efectele secundare ale acestora, pe termen scurt si mediu, dar mai ales pe termen lung, mai ales cand unele dintre voi isi doresc copii la un moment dat. De aceea este vitala comunicarea cu medicul vostru, informarea despre posibile pericole si consultarea si cu partenerul de viata, pentru ca este in joc si viitorul lui copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu