Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

sâmbătă, 19 iunie 2010

Pericolele tocurilor inalte

Pantofii cu toc fac parte din moda pentru femei de acum multi ani si pot sa perfectioneze sau sa distruga o tinuta. Din 1419673188_e030dabd1f_mnefericire, ei pot ascunde si pericole, daca sunt purtati pe o perioada indelungata de timp.

Cum pot afecta postura si coloana vertebrala

Tocurile inalte pot afecta in mod semnificativ postura naturala si coloana vertebrala. Arcuirea din zona mijlocului este mai accentuata cand se poarta tocuri. Acest lucru poate duce la ranirea coloanei vertebrale. Muschii care suporta partea inferioara a spatelui pot fi supusi unor eforturi care vor duce cu siguranta la durere din ce in ce mai mare.

S-a descoperit ca purtatul tocurilor inalte pot supune coloana unor afectiuni dureroase, iar nervii spinali pot deveni apasati si durerosi, dau furnicaturi si chiar si paralizie. Multe femei, care se prezinta la medic plangandu-se de dureri de spate, sunt surprinse sa afle ca marea parte a problemelor lor este cauzata de tocurile inalte purtate constant.

Efectele tocurilor asupra picioarelor

Introducerea piciorului intr-un pantof cu toc poate avea consecinte serioase asupra starii generale de sanatate, incepand de la cea a picioarelor. Intreaga greutate a corpului se lasa pe picioare, acest lucru fiind foarte periculos pentru cei supraponderali, cauzand presiune suplimentara asupra incheieturilor picioarelor.

Picioarele sunt supuse la riscul aparitiei durerilor si problemelor la nivelul nervilor, iar degetele sunt supuse riscului deformarii. Riscurile pe termen lung includ scurtarea permanenta a 2988219375_6815cbd3fa_mtendoanelor lui Ahile.

Degetele de la picioare sunt supuse, de asemenea, la riscul cresterii unghiilor in carne si a infectiilor unghiilor. Acest risc este mult mai mare la persoanele care poarta tocuri in marea majoritate a timpului. Unghiile crescute in carne dau dureri foarte mari, sunt neplacute la vedere si este nevoie de operatie pentru a corecta un defect care este in detrimentul muncii si vietii voastre.

Risc de accidente sau ranire

Sa mergi pe tocuri inalte nu este ceva ce orice femeie poate sa faca si mai ales sa o faca si cu incredere. De fapt, multe nu pot merge cum trebuie sau nu pot merge deloc. Pericolul de a se suci piciorul si de a-ti scranti glezna este foarte mare si la fel de mare este si riscul unei fracturi a gleznei.

Daca va scrantiti glezna, muschii si tendoanele vor fi intinse peste limitele normale si se vor inflama. Aceste rani pot fi extrem de dureroase, iar vindecarea poate dura mai multe saptamani.

Daca glezna a fost fracturata, solutia comuna este chirurgia, pentru a refixa oasele. Aceasta operatie necesita adesea ace de metal, placi si suruburi metalice. Operatia este foarte dureroasa, necesitand internare. Va va impiedica sa munciti pe o 1517404565_57c55fdb99_mperioada de cateva saptamani, daca nu se pot face amenajari adecvate la locul de munca, speciale pentru voi.

Alte efecte …

Exista dovezi care sugereaza ca obiceiul de a purta tocuri inalte are impact si asupra starii de sanatate. Se crede ca mersul in pantofi inalti duce la contractarea vaselor de sange, impiedica transmiterea impulsurilor nervoase la creier, anumite functii fiind afectate.

Tocurile inalte pot arata fantastic, dar se recomanda a fi purtate doar la ocazii speciale si nu in fiecare zi. Pe langa problemele cu coloana si cu picioarele, ei sunt si mai scumpi, asa ca, nepurtandu-i tot timpul, veti face un bine si starii voastre financiare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu